Skip to main content

Houtrotreparaties

Constructiehout zoals ramen, kozijnen, liggende delen, dakgoten en betimmering kunnen gemakkelijk houtrot bevatten. Houtrot wordt veroorzaakt door binnendringend vocht. Vocht en hout zijn een goede voedingsbodem voor schimmels. En deze schimmels vreten zich een weg door het hout, wat houtrot wordt genoemd. Het komt daardoor regelmatig voor dat er aan de buitenkant niet veel te zien is, maar de binnenkant is aangevreten door houtrot.

Wij garanderen de beste oplossing voor houtrotreparatie: kwalitatief, onzichtbaar en bestendig!

Anthony Hof

Houtrot behandelen

Wanneer houtrot op tijd is gesignaleerd, kunnen wij dit vakkundig repareren en u hoge kosten besparen. Wij halen het verrotte deel plus een extra stuk weg en behandelen dit en plamuren het dicht met twee componentenplamuur. Daarna maken wij een bekisting om de vorm van het kozijn weer in oude staat te krijgen. En als laatste gronden en schilderen wij het af, zodat het weer als nieuw is.

houtrot-reparatie-bloemendaal-haarlem

Houtrot herkennen

  • Kleine gaatjes en scheuren
  • Verfwerk wat doffer van kleur is met scheuren en bladders
  • Verfwerk wat ingedeukt is en losgelaten
  • Sponzig en zacht houtwerk
  • Klemmende ramen en deuren door uitzettend hout
Offerte aanvragen

Houtrot voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen…. Het is daarom van groot belang om een regelmatige inspectie te houden en kleine reparaties aan het schilderwerk direct uit te voeren. Wij kunnen u uiteraard daarbij helpen. En om in de toekomst houtrot te voorkomen kunnen wij u een gepersonaliseerd onderhoudsplan aanbieden. Hier kunt u verdere informatie vinden over de mogelijkheden.

Wij garanderen de beste oplossing voor houtrotreparatie: kwalitatief, onzichtbaar en bestendig! Neemt u gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Neem contact op

Wanneer houtrot op tijd is gesignaleerd, kunnen wij dit vakkundig repareren en u hoge kosten besparen.

Klik hier